ASOCIACIÓN FOTOGRÁFICA FOTO CINE LA VILA

FOTO CINE LA VILA

Asociación Fotográfica

SALÓ INTERNACIONAL "CIUDAD DE VILLAJOYOSA"

Des dels nostres inicis, Foto-Cine La Vila ha comptat d’entre les seves principals activitats amb l’organització de concursos fotogràfics per a fomentar la fotografia i difondre la cultura de la fotografia com a art. Si bé, els seus inicis foren concursos d’àmbit local i comarcal, el 1980 es creà un saló nacional de fotografia, amb l’objectiu de donar una major projecció de l’agrupació.
Aquest concurs fou anomenat “Salón Nacional Ciudad de Villajoyosa” i es dissenyà un trofeu exclusiu de bronze d’una antiga torre romana, existent al càmping Hèrcules de la Vila Joiosa, per als autors guardonats.
En les onze convocatòries celebrades (des del 1980 fins el 1990) el concurs va gaudir d’un gran èxit de participació, rebent les obres de més d’un centenar de fotògrafs i 300 fotografies per a edició.
Entre el 1990 i el 2010 s’han organitzat edicions del Salón Matías Devesa, a nivell local, provincial i nacional, però no és fins el 2011 quan l’associació reprèn el “Salón Nacional Ciudad de Villajoyosa”, a la qual li hem afegit “Memorial Matías Devesa”.
El 2012 es pren la iniciativa de fer el saló internacional amb patrocini CEF i FIAP, essent aquesta la seva quarta edició.
Villajoyosa, desembre de 2014.

Galeria